INTERSECCIONS

Eduard López Mercadé, un senyor (de Reus).

El dia 1 d’octubre ha fet un any de la publicació de l’obra Interseccions, de l’autor reusenc Eduard López Mercadé, i la seva presentació a Reus, al Centre de Lectura.

Per a nosaltres, una petita editorial mallorquina com eduard presentació, fer la primera presentació d’una obra fora de Mallorca va ser tot un esdeveniment.

Interseccions va ser la primera obra que decidírem que havíem de publicar quan encara no havíem nascut com a editorial. L’havíem de publicar perquè la seva primera lectura, simplement, ens va captivar. Recordo els correus electrònics d’Eduard estranyant-se perquè no trobava informació sobre nosaltres. Era fàcil, tal com li vam dir més tard, Ifeelbook encara no havia nascut.

Quedarà en la petita història de l’editorial que una obra d’un autor reusenc va ser un dels motius, un poderós motiu, perquè tres amics decidissin deixar anar amarres i començar a navegar al mar de l’edició de llibres. Passada la primera desconfiança, aterrarem a Reus amb els llibres a les mans. Allí ens esperava Eduard. Record que, desprès de les primeres salutacions, tímides, en arribar al cotxe, veient que gairebé no hi cabia, em va dir: “Tu ets molt gran, no?”

Comencem bé, vaig pensar.

Unes hores més tard passejàvem per Reus. El primer que em va cridar l’atenció va ser, no ja el coneixement de la seva ciutat, sinó l’amor i admiració que surava en cada paraula seva, cada descripció, un esdeveniment, una balconada, una plaça, un carrer…

A les 19:00 arribarem al Centre de Lectura, a poc a poc es va anar omplint. L’acte anà a càrrec de l’escriptor Ignasi Revés, d’en Miquel Horrach, co-editor, del mateix Eduard i la estimable lectura d’un relat del llibre per part de la seva filla Aleida.

No he de ser jo qui us parli del llibre, gent amb més formació us podrà referir les bondats de l’obra, no és aquest el motiu d’aquestes línies, sinó només un recordatori d’una data feliç que ens omplí de satisfacció.

Ha passat un any des de la “intersecció”, gairebé dos anys. Gràcies.

Vull acabar, això sí, amb una petita anècdota. En el marc de la deliciosa passejada per la ciutat, on l’Eduard ens va demostrar l’amor per la seva terra, en un apart jo li vaig dir: “Veuràs que sóc home de poques paraules…”, ell em va respondre: “Ja ho veig…”

Deixa’m dir-te ara en defensa meva, tal com et vaig dir en la presentació en La Impossible, a Barcelona, Eduard, amic, que “quan es té un interlocutor com tu, el més intel·ligent és escoltar”.

Felicitats!!!

Josep Maria Pijuan


One thought on “INTERSECCIONS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s