La nostra experiència a la Buchmesse

L’experiència d’anar a una fira com la Buchmesse de Fráncfort supera totes les expectatives prèvies que es puguin tenir. Sis pavellons immensos, tan grossos com un camp de futbol amb tres pisos​ cadascun d’ells, organitzats a manera dels carrers d’una petita ciutat, amb les seves avingudes, cruïlles, places i fins i tot policía, per on hi circulen milers i milers de persones, serveixen de marc on es produeixen la immensa majoria de les transaccions vinculades al món del llibre.

Quan hom es recupera del xoc inicial -primer del fred i la pluja de Fráncfort-, desprès d’haver pogut comprendre la magnitud de l’esdeveniment, i de què es troba en el lloc allà on qui pretengui ser algú en aquest sector ha de marcar aquestes dates en el seu calendari, comença la feina.

Fira del Llibre de Frankfurt. Font: Flickr
Fira del Llibre de Frankfurt. Font: Flickr
La feina consisteix en fer contactes i presentar el teu catàleg al major nombre d’editorials posible. I això, que sembla una tasca comercial senzilla, esdevé impossible sense una planificació prèvia. Aquesta tasca, a més, resulta molt més dificultosa per a una editorial quasi-novella com la nostra, ja que obtenir una primera cita, un primer contacte és sempre molt complicat.
No obstant això, vàrem poder comptar amb la valuosa ajuda de l’Institut d’Estudis Baleàrics, amb el seu director Josep Ramon Cerdà al capdavant i la inestimable dedicació dels tècnics Marta Ferré i Antoni Planas, qui jornada rera jornada s’esforcen en promoure les obres de tots els autors balears i de procurar-ne la major difussió posible. En el nostre cas, la seva intervenció va ser capital per obtenir contactes amb altres editorials i institucions interessades en la traducció de les nostres obres. De la col·laboració de l’IEB n’ha de quedar constància clara i un profund agraïment. Representa la vertadera promoció de la cultura de les Illes.
La conclusió és doble i encoratjadora: per millorar en la nostra tasca és imprescindible sortir de les Illes per veure què es fa al món, i, igual d’important, ser audaços i pensar que el món sencer espera llegir les nostres obres. No podem, ni devem, perdre temps.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s