Jordi Bayona

jordi bayona

 

Jordi Bayona, premi Baltasar Porcel de Periodisme

Jordi Bayona Llopis (Barcelona, 1950) és periodista, ofici que ha exercit en Diari de Mallorca durant més de dues dècades. Després d’uns anys de residència a París, va començar com a ajudant de redacció del diari el 1976; el 1991 va ser director i, posteriorment, director de publicacions i del fòrum d’opinió Club Diario de Mallorca fins a 1999. Va ser corresponsal a Palma de la Vantguardia i del diari Menorca. Va col·laborar en programes per Ràdio Nacional d’Espanya a Balears.

El 1984 va obtenir el premi Baltasar Porcel de Periodisme. Ha estat professor del Màster de Comunicació Institucional i Empresarial de la Universitat dels Illes Balears i assessor de diverses institucions i empreses. Ha estat membre del Consell Assessor de Ràdio i Televisió a les Illes Balears. El 1999 va ser nomenat director general de Comunicació del Govern de les Illes Balears; el 2007 va exercir com Director general d’Acció Exterior. El 2004 va publicar 4-I: Els anys d’excepcional, (Inforaiguer SC). Una novel·la amb el teló de fons de la presidència del Govern de les Illes Balears.

 

La Panda de los dedos de oro
Jordi bayona La panda de los dedos de oro
El llibre

Dos bessons, Jaume i Sebas, fills del 68 als quals l’atzar i la necessitat tornen a unir, decideixen fer la guerra pel seu compte; Ana Mari, heroïna virtual del bloc eròtic de més èxit, convertida en ídol de masses. Màfia local, terroristes i la immensa Xina postcomunista on, com a tot arreu, es fa adoració a un sol déu: els doblers.

Jordi Bayona toca amb gran mestria tots aquests elements per aconseguir un còctel de gust indefinible, amarg en ocasions, dolç en altres, donant forma a un trencaclosques en el qual el lector no trigarà a identificar personatges, actituds i maneres de ser absolutament quotidianes.

 

Nací y me crié en la Barceloneta de los años más duros. Obviamente, ese privilegio me garantiza la supervivencia en las más adversas condiciones. Como no servía para pianista de burdel tuve que conformarme con el periodismo. Entré en “Diario de Mallorca” como ayudante de redacción y salí como director. Pido perdón y juro que no lo volveré a hacer. Participé en los gobiernos progresistas de Baleares pero salí ileso del percance, solo magulladuras. Con todas mis locuras he escrito “La panda de los dedos de oro”, de venta en las mejores librerías.

        Blog de Jordi Bayona

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s