L’arqueòloga va somriure abans de morir

L’arqueòloga va somriure abans de morir

L'arqueòloga va somriure abans de morir

ANTONI SERRA 

Col·lecció: ifeelbook
ISBN: 9788494252655
Format: Rústica amb solapes
Data de publicació: febrer de 2015

 

Pròleg de Nadal Suau, crític literari

Un asfixiant matí del mes d’agost, abans que el sol comencés a assotar amb fúria l’illa de Menorca, la tranquil·litat de la petita vila de Ferreries es veu re- girada per la mort sobtada d’una dona, una arqueòloga que hi treballa en una excavació.A aquesta mort casual la seguirà una altra en un termini de temps massa breu. Les autoritats, però, preses d’una irresistible lassitud, tanquen el cas. Dies després, a Mallorca, una veu a l’altra banda del telèfon proposa al detectiu Celso Mosqueiro reprendre unes investigacions mai acabades i aclarir les cau- ses de la mort de l’arqueòloga.

Amb l’experiència que proporciona haver pas- sat gran part de la seva vida com a policia i un instint innat, Celso Mosqueiro anirà estirant la corda que el conduirà, en una carrera contra rellotge plena de personatges ambigus que no sempre són el què aparenten ser, a la part més obscura de la naturalesa humana. Imprescindible de la novel·la negra del S. XX, hereu de Chandler i Hammet,Antoni Serra (Sóller, 1936) recupera, amb un estil directe i un llenguatge sense contemplacions, les aventures del detec- tiu Celso Mosqueiro, una de les sagues més exitoses de la literatura en català.

Una part dels llavis li havia desaparegut i una impecable filera de dents postisses emergia amb nitidesa del forat. De les conques endinsades i purulentes se li havien escolat uns regalims verdosos, com si el cadàver, aquell trist cadàver somrient, volgues oferir les darreres llàgrimes per una vida impossible

Jo encara esper que Antoni Serra es decideixi a escriure un Mosquei- ro crepuscular, una novel·la que potser ja no serà ni tan sols negra, sinó radicalment experimental i crua, a la qual no s’investigaria res més que la crueltat cega del temps i una sola mort: «la pròpia”.

Nadal Suau