Palma, crònica sentimental

 

Palma, crònica sentimental Climent Picornell

CLIMENT PICORNELL

Col·lecció: ifeelbook
ISBN: 9788494252600
Format: Rústica amb solapes
Data de publicació: maig de 2014

Palma, crònica sentimental no és un llibre de memòries, ni tan sols una crònica a l’ús. No és, tampoc, un llibre de geografia ni de sociologia o d’antropologia, tot i que contengui pinzellades de tots aquests elements. Climent Picornell (Palma, 1949) aconsegueix plasmar en aquest volum moments, llocs i personatges, descrits amb la delicadesa pròpia de l’observador professional, per compondre un calidoscopi de mil colors, una estranya foto fixa en moviment sobre un escenari, la ciutat de Palma, convertida en el protagonista principal.

Profund coneixedor de la condició humana, amb un estil impecable, net i directe, les narracions de Picornell acompanyades per les imatges del fotògraf Jaume Gual (Palma, 1959) aconsegueixen anar més enllà del simple retrat i adquireixen la rellevància de les obres nascudes per transcendir els seus autors qui, retratant el seu poble, són capaços de retratar el món.

Han passat les Verges, Tots Sants i el dia del Morts, hem menjat bunyols, pa- nellets i moniatos torrats i hem duit flors a les tombes. «Davant una mort, una llàgrima s’asseca, una flor es marceix, només una pregària roman.» És de Sant Agustí? Ara cal esperar si tornen els estols d’estornells a dormir a la calentor de Ciutat.

Fragment de Palma, crònica sentimental

Deja un comentario